Dossieronderzoek bij verzuimbegeleiding

Hulp nodig bij verzuim? ▸
  • Focus op ondernemen, zonder zorgen over personeel
  • Dossieronderzoek
  • Verzuimprotocol

Dossieronderzoek bij verzuimbegeleiding

De huidige wetgeving rondom verzuim en re-integratie is ingewikkeld en verandert continu. Als ondernemer met personeel wil je je kunnen focussen op ondernemen en minder bezig zijn met de perikelen rondom personeelsvraagstukken, ziekteverzuim en langdurige arbeidsongeschiktheid. Arboadviescentrum helpt je met advies op het gebied van HRM, arbo & Re-integratie. Beginnend bij grondig dossieronderzoek en het opstellen van een verzuimprotocol.

Gezamenlijke inspanning bij Wet verbetering poortwachter

Arboadviescentrum ondersteunt ondernemers in de uitvoering van de Wet verbetering poortwachter. In 2002 heeft de Nederlandse overheid deze wet ingevoerd om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen.

Ziekteverzuim voorkomen in de praktijk

Als ondernemer ben je ervan bewust dat verzuim en langdurig zieke werknemers grote gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering en ook financieel grote gevolgen heeft. Informeren is één mogelijkheid voor het terugdringen van ziekteverzuim.

Stel je vraag

"Dé oplossing voor verzuimreductie, uitvoerige verzuimbegeleiding en het voorkomen van onnodig ziekteverzuim binnen organisaties."

"Binnen een preventief verzuimbeleid herkent Arbodienst de signalen voor potentieel ziekteverzuim."

"Achter verzuim van werknemers kan ongezien een diepliggend probleem schuilgaan. Voor jou en je werknemer is goede begeleiding van belang."

De verzuimdrempel hooghouden en preventief te werk gaan. Zorg samen met Arboadviescentrum ervoor dat werknemers niet te nonchalant denken over ziekteverzuim.

Hulp nodig bij verzuim? ▸

Kostenbesparing en schadelastbeheersing bij ziekteverzuim

Een zieke werknemer kost ondernemers al gauw anderhalf tot tweeënhalf keer zoveel als het brutoloonbedrag. Dit is een bedrag dat bestaat uit omzetverlies en vervanging of extra werk door directe collega's. Aandacht voor arbo en maatregelen rondom verzuimpreventie is zo gek nog niet.

Van verzuimpreventie naar verzuimreductie

Volgens de visie van Arboadviescentrum begint verzuimreductie vanaf het moment van ziekmelding door de werknemer. De regels en afspraken om tot verzuimreductie te komen staan beschreven in het uitgebreide verzuimprotocol van de organisatie.

Ontzorging met uitgebreide dienstverlening

HRM, arbo en re-integratie trajecten vragen om drie verschillende stappenplannen. Onze consulenten ondersteunen met de juiste expertise en kennis. Wij maken je onderneming weer gezond met een preventief beleid. Wij werken onder andere op basis van een strippenkaartbeleid.

Onze toegevoegde waarde als arbo en re-integratie expert

Arboadviescentrum geeft persoonlijk advies en heeft het antwoord op complexe personeelsvraagstukken rondom HRM, arbo en re-integratie trajecten. Wij vormen een belangrijke en onmisbare schakel tussen werknemer en werkgever.

Stel je vraag

referenties-quotes-arboadviescentrum.svg

Bedankt voor het e-book. Ik heb het met veel interesse gelezen. Enkele tips overgenomen en hier direct baat bij gehad. Met name de wet- en regelgeving in Jip & Janneke taal is een hele fijne. Ik weet nu veel meer! Ik heb mij net ingeschreven voor een persoonlijke masterclass. Bedankt!

- Chiara de Graff

referenties-quotes-arboadviescentrum.svg

Erg leuke en nuttige sessie van Linne gehad over de Wet verbetering Poortwachter. Training met veel kennis en kunde, passie en enthousiasme. Ongelooflijk hoeveel zij weet. Ik ga zeker (meer) gebruik maken van Arboadviescentrum

- Victor Verburen

referenties-quotes-arboadviescentrum.svg

Hele fijne kennismaking gehad met Arboadviescentrum. Ik zat met een Arbodienst die zich niet aan de afspraken hield en er bijna voor zorgde dat het verzuimdossier een sanctiedossier werd. Met het advies van Arboadviescentrum werd de schade beperkt.

- Max de Waard