Nieuws

« Terug

Tip 5: Wees je bewust van de wet- en regelgeving

Tip 5- Wees je bewust van de wet- en regelgeving_1.jpg20 dec

Arbeidsrecht kent minimaal 40 verschillende wetten en regels. Het is onmogelijk voor elk bedrijf om hier specifiek iemand voor aan te nemen en om de volledige verantwoordelijkheid bij één persoon neer te leggen. Een manier om als ondernemer op de hoogte te blijven van de laatste veranderingen in de wet- en regelgeving, is het inhuren van een extern bureau. Deskundige experts die zich wél helemaal inlezen in de wet. Ondernemers moeten actief nadenken over het voorkomen van verzuim. Een integrale aanpak is de sleutel om het verzuimpercentage omlaag te krijgen.

Gestroomlijnd partnerschap

Als deskundige partner communiceren wij direct met de ondernemer, medewerker en externe instanties. Alles voor een zo spoedig mogelijke terugkeer van zieke medewerkers. Arboadviescentrum biedt vlotte en complete ondersteuning. Ook bij zeer complexe dossiers en altijd met de juiste kennis van de huidige wet- en regelgeving. In nauwe samenwerking met interne casemanagers en andere betrokken partijen wordt een duurzaam verzuimbeleid opgesteld.

Met het complete boek aan wet- en regelgeving in the pocket, staat Arboadviescentrum je bij. Onze specialisten geven je met persoonlijk advies het antwoord op ieder personeelsvraagstuk.

Start meteen

Iedere medewerker kan ziek worden. Als een medewerker ziek is krijg je te maken met verzuimbegeleiding en re-integratie. Het voornaamste is om direct na de ziekmelding te starten met het traject. Het is goed om te weten wat de verplichtingen van werkgever en medewerker zijn. Voor ondernemers is dat bijvoorbeeld loondoorbetaling bij ziekte en denk ook aan de bijkomende kosten van bijvoorbeeld plaatsvervanging. Schakel een professional in met de juiste kennis.

De strikte wetgeving rondom verzuim en re-integratie is ingewikkeld en verandert continu. Arboadviescentrum ondersteunt ondernemers met advies op het gebied van HRM, Arbo en re-integratie om financiële risico’s en sancties te voorkomen. Wij schijnen licht op personeelsvraagstukken. Onze specialisten ontzorgen met coachingconsultancy en casemanagement. Ze weten wat er speelt en welke arbo-uitdagingen kunnen plaatsvinden.

Advies nodig over verzuim?

« Terug