Nieuws

« Terug

Ontzorging met uitgebreide dienstverlening

AAC-Dossieronderzoek-Blog-4.jpg21 jun

HRM, arbo en re-integratie trajecten vragen om drie verschillende stappenplannen. Onze consulenten ondersteunen met de juiste expertise en kennis. Wij maken je onderneming weer gezond met een preventief beleid. Wij werken onder andere op basis van een strippenkaartbeleid. Wel zo handig en overzichtelijk. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en kun je met een gerust hart de verzuimbegeleiding uitbesteden. De lijn tussen medewerker, arts en management is altijd zo kort mogelijk.

Binnen een preventief verzuimbeleid herkent Arbodienst de signalen voor potentieel ziekteverzuim. Tijdig, grondig en slim hier mee omgaan zijn de sleutels tot succesvolle verzuimreductie.

Gratis HR-scan

Arboadviescentrum heeft een gratis HR-scan ontwikkeld. Voor ondernemers is het namelijk niet altijd even duidelijk welke HR zaken nu eigenlijk allemaal geregeld moeten zijn. Zo ook bij verzuimbegeleiding van werknemers. Met een snelle analyse brengen wij de huidige stand van jouw personeelsbeleid in beeld. De online scan bevat 55 vragen en geeft inzicht in het gevoerde beleid.

Vervolgstappen

Vervolgens wordt een stappenplan opgemaakt met daarin alle zaken die geregeld moeten worden. Inclusief prioritisering en deadlines. We gaan samen aan de slag met arbeidscontracten, verzuimprotocollen en screenings. Soms in samenspraak met de P&O afdeling of juist helemaal zelfstandig bij volledige uitbesteding. Daarbij werken we met flexibele strippenkaarten.

Duurzame nieuwe baan

Ook het moment van re-integratie of herintegratie wordt volledig opgepakt en uitgevoerd door Arboadviescentrum. Anders dan bij herintegreren is een reïntegratieproces het begeleiden van de werknemer naar werk buiten de organisatie. CV- en sollicitatietrainingen zijn onderdeel van dit traject. De werknemer wordt begeleid naar een baan passend bij zijn of haar talent en ervaring.

Hulp nodig bij verzuim?

« Terug